– Drømmen er at togene er like fulle inn til Drammen som ut av byen i morgenrushet, sier leder av Næringsforeningen Hans-Petter Tonum. Atea er blant de som fyller opp togsetene inn til elvebyen der man blant annet planlegger dette kontorbygget rett ved jernbanestasjonen.
I et historisk bygg fra Drammens industri- periode tidlig på 1900-tallet ser han utover Grønland og Union brygge – et område som har opplevd en enorm vekst og utvikling de siste eller 15-20 årene med restaurering av gamle bygninger, nybygging og store etableringer.
– Drammen vokser raskt og ligger strategisk til for selskaper som operer i beltet Oslo- Asker-Kongsberg eller Vestfold midt i et trafikknutepunkt for vei, tog og sjøtransport. Det er 32 minutter med tog til Oslo og avganger hvert 10. minutt, sier Tonum.
Tilgjengelighetens by
De neste 10 til 15 årene forventes det 50.000- 75.000 kvadratmeter nye næringslokaler i Drammen. Tonum forteller at det som ofte overrasker Oslo-baserte bedrifter som etablerer seg i Drammen, er hvor god tilgangen det er på høyt kvalifisert arbeidskraft.
– Mange av de som pendler inn til Oslo fra hele regionen kunne ofte heller tenkt seg å jobbe i Drammen. Det er trivelig å bo og jobbe her – med kort avstand til alt. Marka og sjøen, kafeen, kinoen og teatret. Vi kaller oss timinuttersbyen, sier Tonum.
Høyteknologisk
Da Atea for ett år siden skulle flytte regionskontor for Buskerud, samt re-lokalisere deler av cloud-virksomheten, var spørsmålet om hvor kontoret skulle ligge helt åpent. Til slutt falt valget på Drammen og Grønland 1.
1. juni 2016 kunne 130 ansatte flytte inn i lyse og åpne ISO-sertifiserte lokaler med over våkingsrom, stillerom og samhandlingsmøterom som bygger på samme løsninger som selskapet leverer til sine kunder.
Tekst: Unni Claussen, Illustrasjon: MAD Arkitekter
Denne saken er tidligere publisert i Drammen 24.